Badkamer dak update

Donderdag ochtend kwamen ze drie man sterk binnen lopen (of eigenlijk rennen) om de dakkapel op de 1e verdieping te voorzien van een nieuw dak en dakdekking. Aangezien ze woensdag niet konden werken door de regen hebben ze extra hard doorgewerkt. Aan het eind van de middag waren ze al klaar en zat er weer een mooi nieuw dakje op! We hebben gekozen voor dakdekking van EPDM, een duurzaam materiaal dat tot wel 40 jaar mee gaat. Het kost een stuk meer dan bijvoorbeeld lood, maar scheelt op termijn zeker geld. De rotte gordingen zijn gerepareerd en ondersteund met een extra balk en het plafond is vervangen. Dit is het resultaat:

We dachten dat er ook direct een nieuwe rookgasafvoer zou worden geplaatst, maar het bleek alleen om de aansluiting te gaan. Nu moeten we zelf nog even een schoorsteen van 2,5 m scoren en dan kunnen de ramen op de 2e verdieping ook weer open, uche uche. De oude past namelijk niet meer en is ook niet meer goed. Zit erg veel roest op en heeft op sommige punten volgens mij zelfs gaatjes.

Een deel van onze bestellingen waren donderdag keurig op tijd geleverd, de rest volgt volgende week nog. Heeft verder geen haast want de badkamer ziet er op het moment nog zo uit:

IMG-20170310-WA006

Nog genoeg te doen dus…

Vandaag dus verder slopen en als we heel hard doorwerken wellicht een begin maken met isoleren.

Project slaapkamer stagneert ook tijdelijk.. het is vooral heel veel afwerken en schuren en echt een klus waarbij je dus totaal geen resultaat ziet. Werkt erg demotiverend. Maar goed, in de slaapkamer camperen begin ik ook wel zat te worden dus ik weet wat me te doen staan. Denk modus uit en schuren maar!

Advertenties

2 gedachtes over “Badkamer dak update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s