Vooruit of achteruit?

Halen we de tegels nou wel of niet van de badkamervloer? Nieuwe tegels eroverheen leggen met als resultaat een superzware vloer en misschien dat de nieuwe tegels ook nog gaan scheuren omdat de vloer niet helemaal recht is. En wat doen we dan met de riolering die net een paar cm verplaatst moet worden?. Gelukkig zijn we allebei twijfelkonten en kunnen we het hier heel lang en uitgebreid over hebben.

Besloten om de tegels er uit te halen en B. ging enthousiast aan de slag samen met zijn vader. Het enthousiasme verdween al snel. De tegels zijn niet los te krijgen, niet met beleid en niet met brute kracht. Een halve dag met twee man verder en er zijn drie tegels uit en de houten ondervloer beschadigd. Even een kleine rekensom wanneer de vloer er uit zal zijn met dit tempo: met Sint-juttemis.

Besloten om dat maar de hele vloer er uit te halen. Uiteindelijk levert het meer werk op, want er moet een hele nieuwe houten vloer worden gelegd en bij slopen komen we soms vervelende verrassingen tegen. Goed, een dag later, drie man met hamers, breekijzers en heel veel geweld en zo ziet de badkamervloer nu uit:

IMG_20170319_113921_edit

Er is een begin gemaakt aan het waterpas krijgen van de vloer. De gordingen zijn rechts zijn wegens het verzakken van de woning een stuk lager (zeker wel 5 cm) dan aan de linkerkant. Door balken te schuin af te zagen en deze op de gordingen te bevestigen kunnen de watervaste mdf platen straks mooi waterpas hier op worden geplaatst. En dan gaat het opschieten!

In de tussentijd heb ik me gestort op project slaapkamer. De afwerking van de gipsplaten is zo goed als klaar, ik vind het strak genoeg en ben er eerlijk gezegd na drie keer afwerken en schuren helemaal klaar mee. Gipsmuurtjes twee keer in de voorstrijk en de tweede laag witte verf zit er net op. Als dit droog is en de randen tussen de gipsplaten zijn niet meer zichtbaar, kan er een laag 9010 over heen. Beide moeders hebben zich vorige week gestort op het schuren en verven van de draagbalk en deuren/ramen/kozijnen.

Wat ik zelf erg mooi vond (en vind) is één donkerblauwe muur in de slaapkamer. Ik vind de sfeer zoals op de afbeeldingen hier onder prachtig.

De kamer krijgt door deze kleur direct een chique en klassieke uitstraling, maar het is ook heel goede te combineren met een moderner interieur.

Nu was de vraag welke muur in de slaapkamer deze blauwe kleur gaat krijgen. Het is een langwerpige kamer, waarbij in een van de lange muren de deur zit en de andere lange muur is recht tot ongeveer 90 cm en loopt daarboven schuin. Een van de korte muren zit achter de deur en is het meest geschikt voor de kledingkasten en in de andere korte muur zit het raam en de deuren naar het balkon. Ik vind de kleur het mooist uitkomen in een rechte muur waar geen obstakels zoals deuren en ramen in zitten. En die hebben we niet. Toch nog even verder oriënteren op behang.

Nu kwamen we het volgende behang tegen, en zeiden allebei: hebben, hebben, hebben!

40734af447bc2af859bd04e3bd7c706c70e18e9a
Eijffinger Masterpiece Wallpower 358113                               Dutch Masters black crackle

Oke, dit behang is echt achterlijk duur en het recht op de muur krijgen wordt een ramp.. Maar het is ZO mooi! We hebben wel een uur naar de afbeeldingen zitten kijken op internet, kun je nagaan als het op de muur hangt. We doen geen oog meer dicht 😉

 

 

Advertenties

6 gedachtes over “Vooruit of achteruit?

  1. Wauw heel gaaf behang maar zo’n blauwe muur is ook heel mooi! En wat het geld betreft: beter uitgeven aan iets wat je echt heel mooi vindt dan besparen, niet tevreden zijn en dan later weer geld uit moeten geven om het opnieuw te veranderen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s