Weer een paar stappen dichter bij een badkamer

Er ligt een vloer in de badkamer! We hebben flink wat stappen gemaakt en zijn inmiddels bezig met het maken van de gipswanden in de badkamer. Het plafond moet nog een paar rachels krijgen en dan kan het plafond ook gegipst worden. De plekken waar de kranen uit de muren komen laten we even vrij tot we exact hebben bedacht hoe we dat gaan aanpakken. Als isolatiemateriaal voor de muren hebben we gekozen voor piepschuim.

De naden van de vloer zijn dicht gekit en zodra het gips op de muren zit wordt de vloer voorbehandeld Eurocol dipersieprimer 099 en hierna ingesmeerd met een waterdichte coating, de hoeken en naden worden afgewerkt met kimband. We gebruiken hiervoor Eurocol 685 en 063.

De slaapkamer vloer is af en twee keer gelakt met parketlak. We twijfelde tussen parketlak en vloerlak. Er liggen OSB platen op de vloer en dit is zacht hout waarbij vloerlak zou moeten worden gebruikt. Bij de bouwmarkt werd verteld dat we beter parketlak konden nemen omdat dit goed hard wordt.

 

Er is een klein begin gemaakt aan het washok. Het dak is geïsoleerd en de eerste gipsplaat zit er op.

 

En de muur in de slaapkamer wordt blauw! De muur was erg lelijk met gaten en een soort holte in het midden. Na heel veel smeren met Knauff toch maar opgegeven om de muur op deze manier egaal te krijgen en de muur gestuct . Dit hadden we beide niet eerder gedaan en het was echt een klus. Vele uren laten en veel gevloek verder was de muur (natuurlijk) niet strak. De oneffenheden zijn nu opgevuld met kant en klare stucpasta en de muur is heel mooi strak geworden 🙂 Nu nog een paar lagen voorstrijk en dan eens kijken hoe mooi die blauwe muur gaat worden!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s